PDF bladerboek

Flipsnack: uw pdf bladerboek

flipsnackEen pdf bestand heeft vaak een zakelijke uitstraling. Maar tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van pdf bestanden om bijvoorbeeld E-Book’s weer te geven. Als u al een E-reader bezit weet u al dat het bladeren door de boeken op verschillende manieren kan. Op een computer kan dat nu ook met hulp van een software tool. Via Flipsnack kunt u van ieder willekeurig pdfbestand een mooie online bladen boek maken. Dat oogt niet alleen fraaier, maar ook een stuk professioneler. De stappen om dit te doen zijn erg eenvoudig.

Installatie

ga naar flipsnack.com om een account te maken. Klik daarna bovenaan op de knop make a flipping book. De dienst is volledig gratis, maar er moet wel worden geregistreerd met een naam, een e-mailadres en een wachtwoord. Het account kan worden gekoppeld aan Facebook, Gmail, Twitter, yahoo of MySpace. Als u daarvoor kiest hoeft u voor de rest geen gegevens meer in te vullen. Dat is natuurlijk nog makkelijker. Na een registratie of het koppelen van een account kunt u direct aan de slag.

Eerst moet u een titel voor uw flash boek toevoegen en daarna moet u het bestand uploaden naar de dienst. U kunt maximaal een stand met 500 pagina’s uploaden. Afhankelijk van de grootte van het bestand kan dit enige tijd in beslag nemen. De gratis dienst is gratis, maar niet altijd even snel. Als u een bestand wilt gebruiken dat online staat kunt u kiezen voor import from URL.

Persoonlijk maken

je krijgt de mogelijkheid om een template voor de flipbooks te selecteren. U kunt kiezen voor een boek met een hardcover of meer een met een magazine stijl. Als u er een gekozen heeft kunt u met behulp van preview een voorvertoning zien. Met de pijltjestoetsen kunt u door het boek heen bladeren. Als u in het midden van het boek klikt krijgt u een volledige schermgrootte. Helemaal onderaan bij settings kunt u de vormgeving verder afstellen naar de eigen smaak. Zo kunt u de stijl en de kleur van de achtergrond aanpassen en de grootte van het magazine.

Delen

zodra u klaar bent met de vormgeving en de functies van het boek drukt u op de finish knop. U kunt nog de naam van het boek wijzigen. Flipbook heeft een unieke url gegenereerd, zodat u uw pdf eenvoudig kunt delen met anderen. Als u de url kopieert kunt u deze via Facebook, Twitter of via e-mail delen. Klik op de knop post to wall om het boek als een prikbord bericht op uw Facebook profiel pagina te publiceren. Als u alleen via Twitter dit wilt kopiëren klik dan op tweet.

Erg leuk om te gebruiken!

7 thoughts on “PDF bladerboek

  1. hm, is er ook software die ik zelf kan kopen zodat ik niet afhankelijk ben van bv. Flipsnack. Is dat mss ook een Apple of Adobe ding bv?

    • Die heb ik nog niet gevonden. Flipsnack heeft ook een betaald account, waarbij je een bladerboek kunt downloaden.

  2. Ik wil een tekst boek maken met muziekteksten en op de computer laten staan zodat ik bladeren kan van blz 1 maar 100 bv. Kan dat en kan dat ook met bladzijden naast elkaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *