agenda’s overbrengen Outlook en Google Calendar

Agenda’s overbrengen van en naar Outlook en Google Calendar

Helaas is de beschreven methode niet meer mogelijk. Volgens mij zijn deze twee giganten niet bereid samen een oplossing voor consumenten te ontwikkelen

Met behulp van Microsoft Office Outlook 2007 kunt u agenda’s van Google Calendar als agendamomentopnamen importeren en exporteren in iCalendar-indeling. Met deze functionaliteit kunt u agenda’s overbrengen van en naar Outlook en Google Calendar.

Wat wilt u doen?


Een statische agenda van Google Calendar importeren in Outlook

Een agendamomentopname is een kopie van een agenda die niet is bijgewerkt. U moet een nieuwe agendamomentopname krijgen om updates te zien. Zie Een abonnement nemen op Google Calendar voor informatie over internetagenda’s die automatisch worden bijgewerkt.

 1. Meld u aan bij uw Google Calendar-account.
 2. Klik in de linkerkolom onder Calendars en klik op de pijlknop naast de agenda die u wilt importeren in Outlook.
 3. Selecteer Calendar settings.
 4. Klik bij Private Address op ICAL.
 5. Klik in het dialoogvenster Calendar Address op de hyperlink met het adres van de agenda.
 6. Klik op OK in het dialoogvenster dat verschijnt om de agenda in Outlook te importeren.

De agenda wordt naast de Outlook-agenda geopend en wordt toegevoegd aan het navigatiedeelvenster (navigatiedeelvenster: een kolom die toegang biedt tot mappen die voor het indelen van uw gegevens worden gebruikt. Klik op een map om de items daarin weer te geven. Dit venster bevat ook de sectie Favoriete mappen en knoppen om te schakelen tussen E-mail, Agenda, Taken en andere weergaven.) in de agendaweergave onder Andere agenda’s.

Opmerking   De geïmporteerde agenda is statisch. De agenda wordt niet bijgewerkt, ongeacht de wijzigingen die in Google Calendar in deze agenda worden aangebracht. Als u de agenda in Outlook wilt bijwerken met de wijzigingen die in Google Calendar erin zijn aangebracht, moet u de hierboven beschreven procedure herhalen.

Terug naar boven Terug naar boven

Een Outlook-agenda exporteren naar Google Calendar

 1. Selecteer in Outlook in Agenda een agenda zodat dit de actieve agenda wordt.
 2. Klik op Opslaan als in het menu Bestand.
 3. Typ een naam voor het iCal-bestand in het tekstvak Bestandsnaam. Kies een naam die u en geadresseerden gemakkelijk kunnen herkennen en onthouden.

Een overzicht van de agendanaam, het datumbereik en het detailniveau wordt weergegeven naast Meer opties. Als u tevreden bent met het overzicht, gaat u verder met stap 8. Anders gaat u verder met stap 4.

 1. Klik op Meer opties.

Dialoogvenster Opslaan als

 1. Kies in de lijst Datumbereik de hoeveelheid agendagegevens die in het iCal-bestand moet worden opgenomen of klik op Datums opgeven om een aangepast datumbereik in te voeren.

Tip   Als u een groot datumbereik kiest of Volledige agenda selecteert, kan het zijn dat het iCalendar-bestand erg groot wordt.

 1. Kies in de lijst Detail het detailniveau dat de geadresseerden te zien krijgen. Standaard is de optie Alleen beschikbaarheid geselecteerd. De items die u als Privé hebt gemarkeerd worden in geen enkele optie opgenomen, tenzij u de privacyoptie wijzigt in Geavanceerd.
 2. Klik eventueel op Weergeven als u Geavanceerde opties wilt zien.
  • Details van items met de markering Privé opnemen     Voor deze optie moet de optie Detail zijn ingesteld op Beperkte details of Alle gegevens. Vervolgens wordt in het iCalendar-bestand aangegeven of er privé-items zijn, maar verdere details worden niet gegeven.
  • Bijlagen binnen agenda-items opnemen     Voor deze optie moet de optie Detail zijn ingesteld op Alle gegevens. In dat geval worden alle bijlagen in agenda-items, bijvoorbeeld spreadsheets, opgenomen in het iCalendar-bestand.

Opmerking   Het iCalendar-bestand kan hierdoor aanzienlijk groter worden.

 1. Klik op OK en vervolgens op Opslaan.

Als uw agenda geen items bevat, wordt er een dialoogvenster weergegeven waarin u het opslaan van het iCalendar-bestand kunt annuleren.

 1. Meld u aan bij uw Google Calendar-account.
 2. Klik op Settings boven aan de pagina.
 3. Klik onder Calendar Settings op Import Calendar.
 4. Klik onder Step 1: Select File op Browse, kies het bestand dat u in stap 8 hebt gemaakt en klik vervolgens op Openen.
 5. Selecteer onder Step 2: Choose Calendar de Google Calendar waarin u uw Outlook-agenda wilt importeren.
 6. Klik onder Step 3: Complete Import op Import.

Opmerking   Dit is een statische agenda die niet wordt bijgewerkt, ongeacht wijzigingen die in Outlook in deze agenda worden aangebracht. Als u de agenda in Google Calendar wilt bijwerken met de wijzigingen die in de Outlook-agenda in deze agenda zijn aangebracht, moet u de hierboven beschreven procedure herhalen.

Terug naar boven Terug naar boven

Een abonnement nemen op Google Calendar

U kunt een abonnement nemen op agenda’s die zijn gepost op Google Calendar. Door een abonnement te nemen op een internetagenda wordt uw Outlook-kopie van Google Calendar automatisch bijgewerkt. Outlook controleert regelmatig of Google Calendar is bijgewerkt. Eventuele wijzigingen worden dan gedownload naar de kopie van de agenda in Outlook.

 1. Meld u aan bij uw Google Calendar-account.
 2. Klik in de linkerkolom onder Calendars op de pijlknop naast de agenda die u wilt toevoegen als internetagenda in Outlook.
 3. Selecteer Calendar settings.
 4. Klik bij Calendar Address op ICAL.
 5. Selecteer het internetadres dat wordt weergegeven en druk op CTRL+C om de geselecteerde tekst te kopiëren naar het Klembord van Windows.

Opmerking   Klik niet op de koppeling. Als u op de koppeling klikt, wordt de agenda in Outlook geopend als een agendamomentopname en deze wordt niet bijgewerkt.

 1. In Outlook klikt u op Accountinstellingen in het menu Extra.
 2. Ga naar het tabblad Internetagenda’s en klik op Nieuw.
 3. Klik op CTRL+V om het internetadres te plakken dat u in stap 5 hebt gekopieerd.
 4. Klik op Toevoegen.
 5. In het vak Mapnaam typt u de naam van de agenda zoals u deze in Outlook wilt zien en klikt u op OK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *