tv stream downloaden

gemistdownloaderEr zijn heel wat manieren om media op TV terug te kijken. Maar het is soms ook erg handig om de streams te downloaden, al is het alleen maar om het bestandje later (als je op vakantie bent of zo) weer te kunnen bekijken. Maar ook kan het handig zijn om op plekken waar je niet zeker ben van het internet en je iets wil laten zien (bijvoorbeeld in de klas).

om een tv stream te kunnen downloaden zijn er meerdere programma’s op de markt. gemistdownloader is een makkelijke tool voor de Nederlandse TV programma’s (niet Belgisch of elders).

De ontwikkelaars hebben slimme functionaliteiten ingebouwd. Als je een url onder elkaar plakt, kan het programma makkelijker meerdere afleveringen downloaden. Het invoerveld lijkt soms te kort, maar trek je daar niks van aan, hij doet het gewoon.

Ook kan je het bestandsformaat makkelijk kiezen. Ik vind het een goeie tip die ik al bij meerdere collega docenten heb kwijt gekund.

Hoe werkt het?

GemistDownloader is zo ontworpen dat iedere gebruiker, beginnend of gevorderd, er mee overweg kan. Hieronder een uitleg hoe je GemistDownloader in drie stappen kunt gebruiken.

Stap 1 In het hoofdscherm van GemistDownloader kun je aangeven van welke website je een uitzending wilt downloaden. Van alle grote Nederlandse televisiezenders, zoals NPO 1, 2 en 3, de RTL-zenders en Nickelodeon, kun je uitzendingen downloaden.

Stap 2 Nadat je hebt aangegeven van welke website je een uitzending wilt binnenhalen, wordt je gevraagd om de bijhorende URL op te geven. De URL is de link naar de uitzending die je wil downloaden.

Voorbeeld: om een uitzending van Tegenlicht te downloaden, ga je eerst naar NPO.nl. Binnen deze website zoek je naar de uitzending die je wil downloaden; bijvoorbeeld de Tegenlicht-uitzending ‘Het veiligheidscomplex’. De URL die in je adresbalk staat – in ons gevalhttp://www.npo.nl/tegenlicht/02-07-2014/VPWON_1223346, vul je in bij GemistDownloader.

Stap 3 Als GemistDownloader een uitzending heeft gevonden op de pagina die je hebt opgegeven, zul je informatie over de uitzending in je scherm krijgen. Je kunt nu kiezen waar je de video op wil slaan. Door vervolgens op Start downloaden te kiezen, zal de uitzending worden opgeslagen naar de door jou opgegeven locatie. Zo simpel is het!