Biologie

Koudbloedig

koudbloedig.nl

Zoals de site al doet vermoeden gaat deze over koudbloedige dieren. Slangen en reptielen die door de auteur zelf worden gehouden worden beschreven, maar er is ook algemene informatie te vinden over de diersoorten.Het is een groeiende site met leuk up to date fotomateriaal, waar de passie in te lezen valt. De caresheets zijn beschrijvingen over het verzorgen van gekko’s en hun oorsprong. Goede naslag voor een spreekbeurt.

Dieren

Bi_dierenbibliotheek

Spreekbeurten voorbereiden is een vak apart. Veel materiaal valt te vinden in de bibliotheek, natuurlijk ook in de mediatheek, maar ook vaak wordt er een sleutelwoord gebruikt dat internet heet. Er is heel veel over dieren te vinden, maar deze site is geordend en betrouwbaar (WNF). Het doel is informatie geven over dieren in de vorm van teksten, filmpjes, geluiden en PDF documenten. Duidelijke foto’s kunnen ook in de klas ondersteunen door de leerlingen direct voorbeelden te kunnen laten zien. Er zit een zoekfunctie op de site om de zoektocht te vergemakkelijken.

Werking van de hersenen

Bi_neurokids

Hoe de hersenen werken is voor velen een raadsel. Deze site laat voor kinderen en volwassenen op een eenvoudige manier zien hoe dat werkt. De website begint met hoe de zintuigen en neuronen werken. Met verschillende opdrachtjes kunnen testen worden uitgevoerd. Veel plaatjes en foto’s bij de ingewikkelde materie. De site is voor meerdere doeleinden te gebruiken, maar de proefjes sluiten meer aan bij het PO.

Links:

www.nibi.nl Nederlandse instituur voor biologie
digischool.kennisnet.nl/community_bi_ platform voor docenten biologie
www.natuurkaart.nl natuurgebieden in de buurt
www.soortenbank.nl info over dieren, planten en paddestoelen
www.natuurinformatie.nl biologische en geologische informatie
www.naturalis.nl nationaal natuurhostorisch museum
www.waterwereld.nu/index.php index planten en dieren rondom water
www.kustwijzer.nl kusteducatie website
www.onzeschooltuin.nl alles over het aanleggen van een schooltuin
www.nieuwsuitdenatuur.nl brengt de natuur in de klas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *