Internetcafé PC inrichten

Windows is best wel een kwetsbaar systeem. Zeker als er mensen aan rommelen die er geen verstand van hebben, kunnen allerlei instellingen worden gewijzigd, waardoor het lastig is om deze weer te herstellen. Ken je het fenomeen internetcafé PC? Als je uitlogt en weer inlogt, zijn alle verzamelde instellingen van de vorige user verdwenen en heb je weer een fris systeem. Da’s makkelijk! Denk ook eens aan de PC van de kinderen of die van opa. Als je hem inricht zoals gewenst en je stelt de software van Reboot Restore Rx in dat deze na elke opstart de configuratie herstelt, dan kan er weinig meer mis gaan. De PC is weer als vanouds!

reboot restore Rx

Het principe achter Reboot Restore RX is dat deze software een momentopname maakt van een PC. Deze momentopname wordt elke keer terug gezet. Het voordeel is dat nieuwe installaties, virussen en plugins voor browsers meteen weer verdwijnen. Helaas ook alle belangrijke updates, maar daar is ook een oplossing voor die later aan de orde komt. Het is ideaal voor het beheer van PC’s die openbaar gebruikt worden (bijvoorbeeld in verenigingen of bij een congres).

Reboot Restore Rx werkt het best als je een c en een d partitie hebt. Je kan de opdracht geven om c te restoren naar de momentopname, waarbij de documenten opgeslagen kunnen worden op d. Deze kunnen dan wel bewaard blijven.

Aan het werk:

Download en installeer het programma. Tijdens de installatie kun je aangeven welke schijven moeten worden hersteld> LET OP: Deze instllingen zijn later niet aan te passen. Wel kun je het programma verwijderen en opnieuw installeren (beveiliging). In het systeemvak zal een nieuw oranje icoontje verschijnen. Als je er met de muis over beweegt dan kun je zien wanneer de momentopname gemaakt is. Bij elke herstart wordt het systeem automatisch teruggezet.

Een nadeel is dat het programma geen beheersomgeving heeft waarin de instellingen kunnen worden aangepast, zoals het wijzigen van een momentopname. Je kan wel een nieuwe momentopname maken. Klik op het icoontje en verwijder het vinkje bij ‘restore on reboot’. Het icoontje wordt nu grijs en Reboot Restore Rx is uitgeschakeld. Je kan het gewoon weer aanzetten om de optie weer actief te maken. Dan word er een nieuwe momentopname gemaakt!

Er wordt een slimme truuk toegepast voor de momentopname. Er wordt geen image gemaakt, dat zou teveel tijd in beslag nemen. Daardoor merk je nauwelijks dat het programma actief is.

Op afstand

Als je nu de PC van je oude vader moet beheren en hij loopt wegens gebrek aan updates vast (of het wordt onveilig) dan kun je ook een truukje toepassen. Installeer voordat je Reboot Restore Rx installeert teamviewer (zie pagina), dan kun je op afstand de PC beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *