hele grote bestanden verzenden?

WETRANSFER

Een bijna oude bekende is wetransfer(klik hier voor link). Natuurlijk is er raclame, maar het verzenden van bestanden tot 2GB is geen probleem. Niet alleen de mogelijkheid om bestanden te versturen, maar je kan, voor het gemak, ook een hele directory toevoegen.

Als je naar de site gaat krijg je de vraag of je een account wilt maken. Dat levert een paar kleine voordelen op, maar ik heb nog geen sterkte behoefte gehad dit te gaan doen. Zonder kan prima, dus, klik maar op “NEE, BEDANKT”

Als je dan doorgaat krijg je de mogelijkheid om meteen bestanden toe te voegen. Je eigen mailadres is van groot belang (moet ook vanwege de AVG) en je krijgt ook een code opgestuurd als je wilt gaan verzenden. Dit in ieder geval om er voor te zorgen dat niet zomaar allerlei onzin verstuurd kan worden tegen de wil van een ander. Er zit trouwens ook een virusscan op. Hoe actie deze is weet ik niet.

Ik ben wel fan, tot 2GB althans.

TransferXL

Voor grotere bestanden ben ik geswitched naar transferXL(klik hier voor link). Ook zij zien er goed uit en werkt goed. Het is een iets andere procedure van het plaatsen van besturen.

Uiteindelijk heb ik altijd de vraag hoe veilig dit is. Lees de site maar eens, ze geven aan dat het versleuteld is en alleen zo verstuurd wordt. Met een link, kan iedereen openen, je kan de link dus ook doorsturen.

Filemail

Er zijn heel wat transferdiensten. Allemaal hebben ze zo hun voordelen, maar 1 tip wil ik je niet onthouden. Onbeperkte grootte van bestanden verzenden kan met filemail! http://www.filemail.com Alleen een mailadres invullen (je je eigen) en voila! Hele grote bestanden verzenden is geen probleem!

Overigens wordt ik er op gewezen dat ze gestopt zijn met onbeperkte grootte… jammer…