Word tip: de hele zin selecteren?

In WORD kun je uiteraard met je muis tekst selecteren om te bewerken. Maar er zijn slimme truuks om beter, makkelijker en sneller te selecteren.

1 keer klikken in een zin en je cursor staat op de juiste plek; 2 keer klikken en het hele woord is geselecteerd; Maar bij 3 keer klikken wordt de hele alinea (let op niet zin) geselecteerd. Wil je de zin selecteren, klik dan met de CTRL ingedrukt. De zin wordt van hoofdletter tot punt geselecteerd. Handig?

Je kunt ook klikken en toetsen gebruiken die het leven in WORD makkelijker maken:

selectie Werkwijze
Een stuk tekst Klik op de positie waarop je wilt beginnen met de selectie, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de aanwijzer over de tekst die u wilt selecteren.
Een woord Dubbelklik ergens in het woord.
Een regel tekst Verplaats de aanwijzer naar de linkerkant van de regel totdat deze verandert in een pijl naar rechts en klik.
Een zin Houd Ctrl ingedrukt en klik ergens in de zin.
Een alinea Klik driemaal op een willekeurige plaats in de alinea.
Meerdere alinea’s Verplaats de aanwijzer naar de linkerkant van de eerste alinea totdat deze in een pijl naar rechts verandert en houd de linkermuisknop ingedrukt terwijl u de aanwijzer omhoog of omlaag sleept.
Een groot stuk tekst Klik aan het begin van de selectie, schuif naar het einde van de selectie en houd Shift ingedrukt terwijl u klikt op de positie waarop u de selectie wilt beëindigen.
Een heel document Verplaats de aanwijzer naar de linkerkant van de tekst totdat deze verandert in een pijl naar rechts en klik driemaal.
Headers and footers Dubbelklik in Afdrukweergave op de kop- of voettekst, die grijs wordt weergegeven. Verplaats de aanwijzer naar de linkerkant van de kop- of voettekst totdat deze verandert in een pijl naar rechts en klik.
Voetnoten en eindnoten Klik op de voetnoot- of eindnoottekst, verplaats de aanwijzer naar de linkerkant van de tekst totdat deze verandert in een pijl naar rechts en klik.
Een verticaal tekstblok Houd Alt ingedrukt terwijl u de aanwijzer over de tekst sleept.

(met dank aan https://support.office.com/nl-nl/article/Tekst-selecteren-5ae24034-1c93-4805-bc2d-00aaf6235c97)