CKV

CKV

Museumgids & Encylopedie West-Europese kunst

Art Salon Holland is bedoeld voor liefhebbers van beeldende kunst, kunstmusea en kunstgeschiedenis. De kunstencyclopedie bevat honderden artikelen over schilderkunst en beeldhouwkunst, vanaf de middeleeuwse gotiek en de renaissance tot heden. De rijk geïllustreerde website biedt degelijke informatie over kunstwerken, stijlperioden en beroemde Nederlanders als Rembrandt, Van Gogh en Mondriaan. Vanzelfsprekend komen ook belangrijke buitenlandse kunstenaars zoals Monet, Picasso en Titiaan aan bod, en niet te vergeten minder bekende kunstenaars, van wie het werk beslist ook de moeite waard is. De Kunstmuseum Gids biedt collectie en bezoekersinformatie toegespitst op grote (inter)nationale en kleinere musea. De inhoud van de Kunst per land gids tot slot, spreekt voor zich.

Theaterstukken maken


ckv_cybertheater
Een hele mooie website die bezoekers de mogelijkheid geeft om een eigen toneelstuk te maken. Na een gratis aanmelding krijg je een korte introductie waarin je het één en ander verteld wordt over het maken van een toneelstuk. En daarna kan je gelijk zelf aan de slag. Volop tips en achtergrond info is voorhanden. Het maken van een voorstelling duurt ongeveer 3 kwartier. Groep 8 van het basisonderwijs en de gehele VO komt aan zijn trekken.

Filmpjes


ckv_cultuurfilmpjes
Op deze website vind je een bonte verzameling van kunst- en cultuurfilmpjes. De website is nog jong, maar de verzameling is groot. Door gebruik te maken van youtube is de verzameling ook goed af te spelen. Na het kijken kan je een waardering geven aan het filmpje. De films zijn leuk te gebruiken voor de lessen drama of muziek, maar ook als inspiratie voor leerlingen die ‘verplicht’ cultuur moeten kijken. Het is met name geschikt voor het VO, met name omdat veel in het Engels is. Ook zijn er wat seksueel getinte films bij, maar dat is natuurlijk wel vaker bij cult.

Links:

www.vlbv.nl ver voor leraren beeldende vakken
wp.digischool.nl/ckv vaklokaal ckv
www.ckv23.nl ckv materiaal voor ll en docent
www.cultuurplein.nl Site over onderwijs en cultuur
www.kunstkennis.nl belangrijke stromingen in de kunst
www.dekunsten.net info over moderne beeldende kunst
www.artcyclopedia.com kunst encyclopedie
www.kunstbeeld.nl andere kijk op kunst
www.artwijs.nl kunstdebatten met scholieren


2 thoughts on “CKV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *