VPN

VPN


vpnPC op afstand benaderen/ Virtual (personal) Private Network (VPN)

Soms heb je niet alle bestanden bij je. Of staat op het netwerk waar je aan het werk bent niet de juiste software geïnstalleerd. Dan kan het handig zijn om je eigen PC (die bijvoorbeeld thuis staat) te kunnen bedienen terwijl je er niet bent.

Teamviewer

De makkelijkste methode is teamviewer. Gratis voor persoonlijk gebruik en zo in te stellen dat je een PC kan benaderen, ongeacht of er nu iemand achter zit of niet. Ze hebben de laatste tijd leuke extratjes toegevoegd, zoals bestandsoverdracht en chat en zelf… jaja… je kan videobellen. Dus als je arme oude vader er niet meer uitkomt kun je hem telefonisch teamviewer laten installeren en je kan de PC overnemen. Het is een goed doordacht concept en 1 van de enige programma’s die gewoon gratis zijn. Ik maak er graag reclame voor. Je kan het hier downloaden en gebruiken.

Lees ook het aparte artikel dat ik aan de applicatie gewijd heb.

Extern bureaublad:

Er zijn verschillende manieren om een PC op afstand te benaderen. Een van de meest eenvoudige manieren is contact maken door ‘verbinding maken met een extern bureaublad’ ( dat is te vinden onder bureau accessiores). De PC die je wilt benaderen moet daar voor ingesteld worden. Dat doe je door bij configuratiescherm –> bij systeem te klikken en dan naar het tabblad  ‘verbindingen van buitenaf’ te gaan. Daar moet je een vinkje zetten bij ‘Externe gebruikers mogen verbinding maken met deze computer.’ Helaas kan dat niet met een PC waar VISTA op staat, daar heb je andere truuks voor nodig.  Lees hier meer over het instellen van deze feature. Ook hoe je van buiten je eigen netwerk de PC kan benaderen.

LOGMEIN:

Ik ben zelf een grote fan van logmein geweest (‘log me in’ maar dan aan elkaar) Het is super eenvoudig, redelijk snel en de snelheid is erg te beinvloeden door de grafische opties lager te zetten en het geluid uit bijvoorbeeld. Maar helaas is er geen gratis versie meer beschikbaar, waardoor je alleen van de geweldige features kunt genieten als je er voor betaalt. Nogmaals, de enigine is prima, maar voor huis en tuin gebruikers is het niet te betalen. Jammer! Klik hier voor meer info

Input director:

Als je nu twee PC’s naast elkaar heb staan, binnen hetzelfde netwerk, bijvoorbeeld een PC en een laptop, of een muziek PC/mediacentrum en een werk PC en je hebt geen KVM switch, dan kan met input director de andere PC worden aangestuurd. De ene PC is master, de andere is slave. Ze moeten wel allebei een eigen scherm hebben, dus ideaal voor laptops. Klik hier voor de download.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *