Teamviewer| review

Teamviewer websiteOm een PC op afstand te kunnen benaderen zijn een aantal mogelijkheden, zoals ik op deze pagina beschreven heb. Maar deze software springt met kop en schouders boven een aantal mogelijkheden uit en is daarom erg geschikt voor mensen die niet zoveel ervaring hebben met het gebruik en instellen van VPN of remote control.

module teamviewerStel je voor dat je graag even een vriend helpt met een PC probleem. Om dit via de telefoon te doen is een hels karwei: ‘nee dat kruisje bovenaan’ ‘natuurlijk is er een krijsje, er moet een kruisje zijn’… je weet wel hoe dat gaat. Deze software is binnen twee minuten geïnstalleerd en functioneel. Als het programma geïnstalleerd is en de module wordt gestart, wordt de vraag gesteld om een code. De staat op uw eigen module. Een kwestie van doorgeven aan de ander, invoeren en klaar. De PC is door beiden te bedienen. De eerste tip is om via skype of messenger een sessie (alleen geluid, want bij remote control probeert de PC het hele scherm weer te geven inclusief het webcambeeld) te starten om goed af te spreken wie aan de muis zit, of een andere handeling doet.

Nieuw is de feature om een PC ook te kunnen benaderen als er niemand anders achter zit. Lekker makkelijk als je bijvoorbeeld een NAS hebt gebouwd van een oude machine, waar toch zo nu en dan even wat werk op gedaan moete worden. Je hebt zo niet eens een scherm nodig, alles kan op de andere PC draaien en gezien worden. Maar ook bij andere soorten van server-oplossingen, tot aan het professionele niveau toe. Ik weet dat veel beheerders vloeken op remote software omdat het niet veilig-nietsnel-niet voldoende beheerbaar enzovoort is. Maar er gaat enorm veel werk in om een werkbare makkelijke VPN op te zetten en te beheren. Ik ken bedrijven die aan de userkant graag gebruik maken van teamviewer, omdat je zo lekker snel en eenvoudig verbinding kan maken en alle mogelijkheden kan gebruiken.

Vrij uniek is ook het prijsplan. De bedragen zijn eenmalig, lifetime. Dat zie je niet vaak, vooral niet het enterprise pakket dat zo betaalbaar is. Maar dat is allemaal voor bedrijven, feit blijft dat alles gratis is als je aangeeft dat het privé gebruikt wordt. Mijn idee van goede reklame!

Ga naar de site

One thought on “Teamviewer| review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *