Klassieke talen (Grieks en Latijn)

kt_luminaKlassieke talen (Grieks Latijn)

examentraining

Limina is een online vaklokaal voor de klassieke talen. Als je examen wilt gaan doen in Grieks of latijn, dan kun je op deze site veel hulp en oefeningen vinden. Maar ook bezoekers die graag wat meer willen weten over bijvoorbeeld de Griekse mythologie kunnen goed terrecht.

De site heeft een aantal ‘tooltjes’ waarmee bijvoorbeeld woordjes geleerd kunnen worden, maar ook teksten die examenstof in zich hebben. Het is mogelijk om de examens vanaf 2003 te oefenen. Dat kan natuurlijk ook op andere sites, de meerwaarde bestaat hier uit dat er ook aandacht aan het leren wordt besteedt.

Vertalingen

kt_latijnengrieks

Op deze site staan de vertalingen van de meest gebruikte schoolboeken van Grieks en Latijn. Deze zijn gemaakt door scholieren. wil je een verbetering aanbrengen in een vertaling, dan kan dat met een druk op een knop. Maar ook wordt je uitgedaagd om vertalingen aan te vullen. Naast vertalingen wordt er ook aandacht besteed aan grammatica en wordt er informatie over de talen gegeven. Op het bijbehorende forum kun je mee discussieren en vragen stellen. Het ziet er als een actief forum uit, gezien het aantal onderwerpen dat gepost wordt.

 Links:

www.vcnonline.nl vereniging van classici Nederland
diigischool.kennisnet.nl/community_kt platform voor docenten klassieke talen
www.histoportal.nl atlas van de mythologie
www.oudheid.nl informatie over de klassieke oudheid
www.koxkollum.nl/cursus/frameset.htm online cursus latijn
www.latijnpage.com vertaalhulp Latijn
www.bimsem.net/latijnict oefeningen Latijn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *