ProduKey

produkeyStel dat je windows of office opnieuw wilt installeren of wilt gaan upgraden en je hebt de productsleutel niet meer, dan kan het programma ProduKey helpen. Dit programma graaft diep in het registry om de benodigde informatie te verzamelen en zo de benodigde codes te achterhalen. Erg makkelijk en het scheelt natuurlijk weer veel geld.

Een licentie wordt makkelijk aan de kant geschoven, maar is in principe gewoon weer her te gebruiken. Dus ook al is het de bedoeling om up te graden en geen gebruik meer te maken van ‘die oude software’, neem even de moeite om de licenties vast te leggen. Je mag ze op een andere PC gewoon weer gebruiken. Ook al zegt microsoft bijvoorbeeld dat het maximale aan installaties is bereikt. Je kan dan telefonisch activeren waarbij je uitlegt dat je een nieuwe installatie gaat doen en dat de oude vervalt, de medewerker zal dit accepteren.

Geen installatie

produkey-recover-00Het programma hoeft niet geinstalleerd te worden. Als je het downloadt (klik hier voor link) komt er een .exe bestand te voorschijn die gewoon gestart kan worden door erop te dubbelklikken. Er is ook een versie die geïnstalleerd moet worden, maar dat maakt voor het gebruik niet uit. Er is zelfs de mogelijkheid om een NL taalbestand te downloaden.

Daarna is het erg gemakkelijk: na het openen van het programma staan de productsleutels al voor je neus. Ik ben nog geen PC’s tegengekomen waar het niet bij gelukt is. Zelfs PC’s die ik tweedehands aangeschaft heb, en waarbij geen installatie CD/DVD zaten is het mij feilloos gelukt om de codes terug te halen, en legaal!

Een nadeel is dat het werkt t/m installaties van office 2016. Daarna is niet alleen een productkey noodzakelijk, maar ook een koppeling met een Microsoft account. Die manier van beveiligen is voor Microsoft natuurlijk goed, maar ik dacht dat ze al rijk genoeg waren.

Bewaren

En natuurlijk wil je de codes bewaren. Geen probleem, want je kan ze als txt, csv, html of xml bestand opslaan. Of natuurlijk gewoon uitprinten en op een veilige plek bewaren.

Kortom

Het programma kan de dure licenties weer herbruikbaar maken, en dat is niet alleen handig, het scheelt weer een boel veel geld. Daarnaast geef ik wel de tip om goed om te gaan met je installatie CD/DVD van een systeem en software. Als je alleen de productcodes hebt, heb je nog niet de installatiebestanden. Die zijn wel te vinden bijvoorbeeld bij een site als heidoc.net (https://www.heidoc.net/joomla/technology-science/microsoft) Zoek dan op ISO bestanden, dan zijn de meeste installaties wel te vinden en op bijvoorbeeld een USB te kopieren. ook zijn de zelders te vinden zoals op torrent sites met alle risico’s van dien en vaak ook bij de fabrikant, die er soms geld voor vraagt. Soms kan dat echt een flinke klus zijn en als je niet veel verstand van PC’s hebt, niet allemaal even makkelijk.

Helaas werkt het alleen met windows en office producten. Andere licenties worden niet achterhaald…

Hier de link

Philippe Abbing

2 thoughts on “ProduKey

  1. sids een paar weken deot mijn office 2007 ht niet meer voral mijn mails krijg niets meer binnen en moet hem terug instaleren groeten patrick
    hoe moet ik nu beginnen ik heb de licencie code maar de schijf of (dvd) niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *