Online/externe opslag| file transfer

online_opslag

gratis filetransferdiensten

Verschillen

We behandelen gratis verzenddiensten die genoeg te bieden hebben. In sommige gevallen kun je zelfs bestanden met een omvang van maximaal 2 GB versturen. Bedenk wel dat je bij de gratis services soms wat reclame ziet, want via inkomsten uit reclame financieren deze aanbieders hun diensten.

Ook kun je vensters zien waarin de diensten je proberen te verleiden een betaalde variant, met natuurlijk meer mogelijkheden, af te nemen.

De gratis diensten verschillen onderling op een groot aantal onderdelen. Wat is de maximale grootte dat een te versturen bestand mag hebben? Ook is het belangrijk om in één handeling meerdere bestanden te  kunnen selecteren en versturen. Bij sommige diensten kun je namelijk maar één bestand per keer verzenden. Het aantal keren dat een bestand te downloaden is, is tevens beperkt, om misbruik te voorkomen. Zonder beperking zouden de diensten binnen de kortste keren misbruikt worden om illegale bestanden uit te wisselen. Evenzo handig om te weten is of je direct kunt versturen of dat je een account moet aanmaken. Kun je downloads beveiligen met een wachtwoord? Dat geeft een stukje extra zekerheid.

Tot slot komen steeds meer aanbieders met apps voor smartphones, zodat je onderweg toegang hebt tot de bestanden.

wetransfer

Naast een mooie layout van de site, functioneel, waarbij zelfs aandacht is besteed aan de manier waarop sponsoren hun reklame aan de man kunnen brengen, is de site gewoonweg functioneel. Je hebt geen account nodig, gewoon uploaden en klaar is kees.

4Shared

Bij 4Shared is het verplicht om een account aan te maken, maar je kunt ook inloggen met een Facebook- of Google-account. Normaliter is je profiel eveneens zichtbaar voor andere gebruikers. Wil je dan niet, haal dan het vinkje weg bij Profile is visible. De maximale bestandsomvang is 2 GB en je krijgt maar liefst 10 GB om je bestanden te plaatsen. Bestanden die je wilt delen, kun je voorzien van een zelfgekozen wachtwoord. De dienst heeft wel een nadeel: als ontvangers de downloadlink aanklikken, moeten ze twintig seconden wachten. Optioneel kun je de 4Shared Desktop-applicatie downloaden. Vanuit de 4Shared Desktop maak je downloadlinks voor de bestanden die je wilt delen. Voor gebruikers van Symbian, BlackBerry, iPhone en Android biedt 4Shared apps aan. Bestanden zijn ook via Twitter te delen.


Adobe SendNow

Om Adobe SendNow te kunnen gebruiken, is het verplicht om een account aan te maken. De interface van SendNow oogt overzichtelijk. Je kunt per keer één bestand versturen met een maximale omvang van 100 MB. Na zeven dagen vervalt de downloadlink. Elk bestand mag maximaal honderd keer worden gedownload. Gebruikers krijgen 500 MB om hun bestanden neer te zetten. Optioneel installeer je nog de Free SendNowDesktop App, waarmee je de dienst ook buiten de webbrowser kunt gebruiken.

Box .net

Bij Box.net krijg je 5 GB opslagruimte voor de bestanden die je wilt delen. De maximale grootte van een individueel bestand bedraagt slechts 25 MB. Via het aanmaken van mappen kun je bestanden delen. Klik in dit geval op Enable Share Link. Het bestand kun je tegelijkertijd met meerdere personen delen. Op de website van Box.net zijn zowel gratis als betaalde applicaties te vinden. Voor gebruikers van een iPhone is een gratis app beschikbaar.

Dropbox

Dropbox kun je zowel vanuit de browser als met software gebruiken. De dienst werkt via het delen van folders, waarin je de te delen bestanden plaatst. Bestanden delen met derden werkt prima, maar heeft wel een nadeel:

de ontvangende partij moet een account aanmaken om te kunnen downloaden. Je krijgt 2 GB opslagruimte voor bestanden die je wilt delen. Via de webinterface kun je een bestand van maximaal 300 MB uploaden. Het wordt verstuurd via een ssl-verbinding. Met de Dropbox-desktopapplicatie deel je ook bestanden met andere personen. Tot slot is Dropbox ook op de smartphone te gebruiken. Eigenaren van een iPhone, iPad, Android of BlackBerry kunnen speciale apps voor Dropbox downloaden.

DropS end

Een account is verplicht om DropSend te kunnen gebruiken. Elke gebruiker krijgt ruimte voor de opslag van bestanden. Bij de gratis variant krijg je 250 MB opslagruimte. Maak je gebruik van deze gratis versie van DropSend, dan mag je maximaal vijf keer per maand een bestand versturen. Bij elke verzending moet je zeven seconden wachten. Vind je dat vervelend, dan kun je upgraden

Alle software is gratis te downloaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *