Google drive

google-driveGoogle is een paar maanden geleden met een eigen dienst voor opslag in de cloud begonnen: Google Drive, de opvolger, zeg maar, van Google Documenten. U krijgt gratis 5 GB opslagruimte. Wij geven u vijf handige tips mee.

  1. Google Drive bereikt u, aangemeld met uw Google-account, via https://drive.google.com . Weet echter dat u zowel voor Windows als voor Mac een Google Driveapplicatie kunt downloaden die ervoor zorgt dat uw online opslagruimte als een lokale map (met de naam Google Drive) beschikbaar komt. De gegevens tussen beide worden automatisch gesynchroniseerd, over verschillende toestellen heen.
  2. Hebt u per abuis een bestand gewist in uw Google Drive (lokaal of online), dan vindt u dat, als het goed is, nog terug in de prullenbak van Google Drive: klik in uw browser in het linkerpaneel op Meer en selecteer Prullenbak. De inhoud verschijnt in een lijstje en u hoeft alleen maar een item te selecteren en op Herstellen te klikken.
  3. Wat echter als u per vergissing een bestand met een nieuwere versie overschrijft? Meld u dan aan bij Google Drive en selecteer het overschreven bestand. Klik bovenaan op Meer en kies Revisies beheren. U krijgt nu tot 100 maximaal oudere versies van dat bestand te zien. Selecteer de gewenste versie en sla het bestand op.
  4. Vooral Google Chrome werkt uitstekend samen met Google Drive. Voor deze browser bestaan namelijk een hele reeks apps die speciaal op Google Drive zijn gericht. U vindt die via https://chrome.google.com/webstore/category/collection/drive_apps . Naargelang de geïnstalleerde apps kunt u dan bijkomende bestandstypes in Google Drive openen en bewerken.
  5. Standaard worden de gegevens niet versleuteld opgeslagen in uw Google Drive. Een mogelijke oplossing is het gratis BoxCryptor (www.boxcryptor.com ). U hoeft niet meer te doen dan de tool te installeren en de Boxcryptor-map ergens in uw Google Drivemap te plaatsen. Alles wat u nu in uw (virtuele) Boxcryptor-station plaatst, wordt automatisch versleuteld. Vergeet uw wachtwoord niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *