Online enquete

Stel, je hebt een site en had graag enige feedback van je bezoekers gewild. Waarom dan  niet een online enquete samenstellen? Met SurveyMonkey heb je dat zo voor elkaar, en  het kan ook nog eens gratis. Een andere manier gaat via Google-drive. Ook piece of cake.

Surveymonkey
1. Surf naar nl.surveymonkey.com en creeer een account via de knop Gratis registreren. Vul de gevraagde gegevens in of meld je aan met uw Google- of Facebook-account. Meteen erna kun je al aan de slag. Klik op enquête maken, bedenk een geschikte titel, kies een categorie en bevestig met Doorgaan.Je belandt nu op een pagina waar u de enquête verder kunt samenstellen. Daar hoort onder meer uw themakeuze bij – of je klikt op Aangepast thema maken om zelf een thema te creeren.

2. Vervolgens klik je op Vraag toevoegen en tikt u de gewenste vraag in. Selecteer meteen ook het vraagtype. Je kunt uit een 15-tal types kiezen, waarbij je, afhankelijk van het gekozen type, mogelijk bijkomende opties moet aanmaken. Bevestig met Opslaan of met Opslaan en nieuwe vraag toevoegen. Blijkt het resultaat niet wat je had verwacht, dan kun je de vraag alsnog aanpassen via de knop Vraag bewerken.

3. Extra vragen toevoegen is natuurlijk ook altijd mogelijk: dat doe je dan met de knop Vraag toevoegen. Op dezelfde manier maak je ook extra pagina’s voor uw enquête – die kun je overigens altijd nog Verplaatsen, Kopiëren of weer Verwijderen. De knop Enquête weergeven vertelt je hoe uw enquête er online uit komt te zien. Ben je daar tevreden mee, bevestig dan met Enquête verzenden.

4. Je krijgt nu een link naar uw online enquête: die kun je bijvoorbeeld via e-mail verzenden. Of u plakt de bijhorende html-code op de gewenste plaats (ergens tussen de bodytags) van je eigen webpagina of blog. Hoe dat precies moet, kun je trouwens zelf mee bepalen: klik maar even op +Toevoegen bij Website. Merk op dat je hier ook nog een optie aantreft om de enquête op jew Facebook-timelinete plaatsen. De (real-time!) resultaten van je enquête? Die zie je op het tabblad Resultaten analyseren.

En met google drive (formulieren)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *