online vergaderen: GoTo meeting free

gotomeetingEr zijn heel wat programma’s waarmee je online vergaderen kunt en virtueel samen kan komen. Mijn eerste ervaring was skype, eerst nog een betaald account, omdat je anders niet met meer dan 2 personen bij elkaar kon komen. Gelukkig is dat veranderd, standaard kan iedereen nu met skype een groepsgesprek beginnen.

Google hangouts heeft ook een goede functionaliteit, maar je moet dan wel vanuit google plus aan de slag… ik heb daar nog niet echt een gevoel bij. Wat ooit de tegenhanger van facebook had moeten worden, is volgens mij daarin niet geslaagd. En binnen facebook bestaat de mogelijkheid tot een videogesprek natuurlijk ook, ook met meerdere mensen tegelijk. Maar dan moet je wel vrienden zijn.

Een andere leuk programma is anymeeting. Maar die is weer verder gecommercialiseerd: Nu nog te gebruiken tot 4 users tegelijk en daarna kost het geld. Ook moet het programma worden geïnstalleerd om te kunnen gebruiken. Ik heb het in de klas (VO MAVO bovenbouw) vaker gebruikt bij gebrek aan een smartboard of beamer. Dan kun je als docent je presentatie toch laten zien, in control blijven wat te zien en je verhaal afdraaien terwijl iedereen meekijkt. Daar kun je natuurlijk meer situaties bij bedenken waar dat handig zou kunnen zijn.

Bij GoTo meeting free zitten de functionaliteiten ook. Maar de kracht zit hem in de eenvoud. Je kan een account aanmaken om zo meer instellingen te maken, maard at hoeft niet. Klik op ‘start een vergadering’ en je krijgt een link die je aan je medevergaderaars kunt sturen. Maximaal 3 (beetje weinig) maar de kwaliteit is daarmee wel gewaarborgd. Overigens is binnen de betaalde opties er ruimte voor respectievelijk 5, 25 of 100 deelnemers. Hoe een vergadering met 100 deelnemers goed en geordend kan verlopen online, heb ik echter nog niet zo voor ogen.

gotomeeting google extensieAls je de optie ‘plan een vergadering’ aanklikt krijg je de mogelijkheid om via extensies mensen op de hoogte te stellen van een geplande vergadering. Ik werk de laatste jaren met google mail en de daaraan gekoppelde diensten. Met deze extensie heb je de mogelijkheid alvast een link naar de vergadering te plaatsen en mensen uit te nodigen voor een online gesprek.

Deze extensie zijn ook voor outlook beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *