Dropbox vs OneDrive vs Google Drive

Velen van ons besteden nu ons digitale leven op verschillende  apparaten zoals laptops, tablets, smartphones. Data en onderhoud en consistentie tussen de apparaten is bijna altijd een probleem. Cloud storage diensten zijn hier om ons te redden. Ze bieden cross-platform compatibiliteit. Zo is in feite Dropbox begonnen: Drew Houston, de oprichter, zou herhaaldelijk USB flash drive vergeten zijn, terwijl hij studeerde aan het MIT. Daar moest een oplossing voor komen. Cloud storage providers zijn steeds belangrijker omdat deze trend van meerdere apparaten, en de noodzaak van een feilloze bestandsuitwisseling en toegang toeneemt. Op dit moment ze zijn allemaal aan het vechten om de dominante cloud storage provider voor u te zijn, met verschillende prikkels, en functies. Welke zou je liever voor kiezen? Hier is een vergelijking tussen Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive op verschillende parameters: Dropbox vs OneDrive vs Google Drive

Gratis opslag

skydrive-google-dropbox
Gratis Online Storage

Alle 3 – Dropbox, Google Drive en OneDrive – beginnen met een bepaalde hoeveelheid vrije ruimte toegewezen aan iedere gebruiker, die kan worden verhoogd bij de betaling, met percentages die variëren per provider. OneDrive begint met de maximale hoeveelheid vrije ruimte – 7 GB. Google begint met 5GB, terwijl Dropbox begint met de minst – 2GB. U kunt echter aanzienlijk uw Dropbox opslagcapaciteit verhogen door verwijzingen, beta-testen, foto’s uploaden via je telefoon, en vele andere tweaks. Of als je toevallig een HTC-apparaat koopt, begin je met 25GB aan ruimte meteen. Bij Netgear zelfs 50GB. En een samsung device lever 24GB per anderhalf jaar op. Als je niet van plan bent om te betalen voor uw opslag bieden OneDrive of Dropbox de meeste waarde.

Paid Storage

Als een paar GB’s niet genoeg zijn, dan kunt u betalen voor extra ruimte – 100GB kost $ 99 op Dropbox, $ 60 op Google Drive en $ 50 op SkyDrive.

Platform ondersteuning

Alle drie diensten zijn beschikbaar op iOS, Windows, Mac en Android. OneDrive hoort bij Microsoft en krijgt om die reden als enige dienst een officiële app op Windows Phones, terwijl Dropbox op een  Windows Phone via een derde partij apps hebben. Dropbox is als  enige compatibel met Linux en Blackberry. Dus als je met een van deze twee werkt, weet je dat je moet gaan voor Dropbox.

Synchronisatie

Zowel Google Drive en Dropbox bieden opties om te kiezen welke mappen je zou willen synchroniseren met de cloud. Toepassing OneDrive kunt u ook toegang geven tot de hele harde schijf van uw computer.

File Type ondersteuning

Elk type bestand kan worden geüpload op deze cloud-diensten, maar je kunt alleen bestandstypen die worden ondersteund bekijken. Met dat in gedachten, hier is een vergelijking op bestandstype voor de drie platformen:

Dropbox biedt geen ondersteuning voor bestandstypen. Alle bestanden moeten worden gedownload en niets kan online worden geopend. Het is niet een groot probleem maar als je met Dropbox op je telefoon werkt, wordt dat soms lastig.Je kunt bestanden rechtstreeks vanaf uw telefoon (via een editor natuurlijk) bewerken. Hetzelfde geldt voor uw computer.

Google Drive ondersteunt diverse bestandstypen zoals Autodesk AutoCAD-bestanden, Photoshop (psd.)-Bestanden, en zelfs Adobe Illustrator-bestanden. Maar het ontbreekt aan de basis. Je kunt bijvoorbeeld alleen Microsoft Office-documenten bekijken, maar geen Microsoft Office-documenten bewerken. Al deze bestanden worden geconverteerd naar Google Docs om te bewerken. Dat kan lastig zijn als u gebruik maakt van een telefoon.
OneDrive (voorheen skydrive) is Microsoft’s kindje laat je Office-documenten openen en bewerken. Er is zelfs ondersteuning voor audio-formaten, maar wel beperkt tot alleen MP4 en WMV.

Online functies

Dropbox beperkt online upload via haar website om een ​​maximale grootte van 300MB, terwijl er geen limiet tijdens het uploaden via de desktop-applicatie. OnDrive’s web-versie beperkt ook bestandsgrootte tot 300MB. Google Drive beperkt het tot 10 GB op zowel de webversie en desktop applicatie. Google Drive brengt zijn online Apps Suite met zichzelf, wat betekent dat u kunt bewerken en documenten en bestanden online bewerken zonder ze te hoeven downloaden naar uw computer. OneDrive wordt geleverd met Microsoft Web Apps, waarmee je Word kan bewerken, Powerpoint, Excel en OneNote-bestanden vanuit uw browser. Dropbox, de oudste van de drie, meer online aanwezig dan de andere twee. De integratie met Facebook groepen is ook een groot pluspunt. Het delen van bestanden is eenvoudig: gewoon delen van een link. Drive en OneDrive vragen om meer maatwerk, zodat je precies wie je zou willen zien van uw bestanden te kiezen. De nieuwste update voor Dropbox voor Android laat je hele fotoalbums delen met een enkele link.

Overzicht

Dropbox: Vrije ruimte: 2 GB + verwijzingen + camera upload + andere functies [upto 18GB] Bestandsgrootte limiet: Onbeperkt Premium ruimte prijsstelling: $ 99/jaar voor 100GB, $ 199/year voor 200GB Opvallende eigenschap: Alleen cloud service voor Linux en Blackberry. HTC toestellen krijg je 25 GB gratis.  

Google Drive: Vrije ruimte: 15GB minus wat je gebruikt bij je gmail File Size Limit: 10GB Premium ruimte prijsstelling: $ 60/jaar voor 100GB Opvallende eigenschap: Brede waaier van bestandstype ondersteunen.  

OneDrive: Vrije ruimte: 7GB Bestandsgrootte limiet: 2 GB Premium ruimte prijsstelling: $ 10 per jaar voor 20GB, $ 25/year voor 50GB, $ 50/jaar voor 100GB Opvallende eigenschap: Alleen provider met officiële Windows Phone app. Indrukwekkende integratie met Windows 8 en Windows Phones. Remote Access.  

Nog meer ruimte nodig?

Er zijn veel meer aanbieders van cloud services, ook gratis. Lees hier meer over in het artikel over copy.com, waarin 20GB aan ruimte wordt aangeboden (op dit moment mijn favoriet). En verdere aanvulling op dit artikel door wat onbekendere clouddiensten onder de aandacht te brengen. Uiteindelijk gebruik ik de diensten allemaal naast elkaar. Daarmee heb ik meer ruimte en, wellicht nog belangrijker, kan ik makkelijk inspelen op voorkeuren van anderen die alleen maar met 1 clouddienst werken. Ik ben graag flexibel 🙂

Het Vonnis

Dropbox is de oudste van de drie aanbieders. Er zijn meer gebruikers dankzij functies als verwijzing, waar u extra ruimte verdienen trekken. Het is ook de enige dienst op Linux-en Blackberry-systemen werkt. Het heeft zelfs toegangscode sloten voor zijn mobiele apps. Hoewel hij meer dollars-per-GB vraagt, biedt het een schone interface, is gemakkelijker te gebruiken en integreert heel mooi met je telefoon

Google Drive biedt ondersteuning voor meer bestandstypen, waardoor online delen en bewerken veel gemakkelijker. Het biedt ook meer waarde voor je dollars-per-GB. Plus, als je extra ruimte te kopen, krijg je 25GB extra op je Gmail-opslag. Maar het feit dat je Office-documenten te converteren naar Google Docs voordat u kunt beginnen met bewerken kan best lastig zijn en drijft veel gebruikers naar Dropbox of SkyDrive. SkyDrive biedt u de meest vrije ruimte om mee te beginnen. Het laat je ook toegang tot online uw PC op afstand.

OneDrive behorend tot Microsoft, heeft het een voorsprong op Windows-gebruikers. OneDrive integreert uitstekend met Windows Phone en Windows 8. Office 2013 en 2016 de standaard locatie voor files is uw OneDrive-account. Het kan worden aangeduid als een oneerlijk voordeel, maar als je een Windows Phone of onlangs gekochte Windows 8, OneDrive is een vrij goede optie.

Lees meer op


(bewerkt van http://www.geekinsider.com/2013/01/14/dropbox-vs-skydrive-vs-google-drive/)

16 thoughts on “Dropbox vs OneDrive vs Google Drive

 1. Pingback: cloud opslag »
 2. Mooie vergelijking. Wat nog een nadeel is van Drive, is dat mensen een gmail (of gerelateerd) mailadres moeten hebben. In mijn kennissenkring hebben nogal wat mensen (nog steeds) een provider-mail en dan is samenwerken met Drive een stuk lastiger. Of mis ik nu iets?

  Dit is bij Dropbox volgens mij niet zo, ik heb geen idee hoe dit bij OneDrive is, maar wordt graag bijgepraat! 🙂

 3. Top Functionaliteit maar zeer onveilig!

  Inmiddels heb ik nog veel meer topfunctionaliteit gevonden bij een veel beter beveiligde Cloudopslagleverancier in Zwitserland (geen Europese Unie en zeer strenge privacywetgeving): SecureSafe van DSwiss AG. Lees de verschillen maar eens met Dropbox op hun website!
  Mijn Privacy en Security is bij Cloudopslag voor mij verreweg het belangrijkste argument om voor een bepaalde provider te kiezen. Opslagruimte kan je altijd bijkopen en wordt steeds goedkoper.

 4. Het nadeel van One Drive voor bijvoorbeeld OSX gebruikers is het limiet van 256 karakter voor de bestandsnaam. De telling is inclusief het Pad naam. Dropbox geeft daar geen problemen…..

 5. Het is leuk dat je bij de aankoop van een Samsung telefoon of HP-laptop extra ruimte krijg bij Dropbox, maar na een jaar ben je die ruimte kwijt en mag je $99,- betalen voor een Gb.

 6. Hallo,
  Is er ook een mogelijkheid om bestanden vanaf je Dropbox direct naar je Onedrive te uploaden? Ik heb een aantal dropbox accounts, maar heb nu 1TB bij Onedrive en zou al mijn bestanden op een makkelijk manier op Onedrive willen zetten.

 7. Lange tijd gewerkt met OneDrive. Maar de applicatie crashte voortdurend, in verschillende versies van Windows. Telkens knalde de applicatie er weer spontaan uit. Microsoft had alleen de standaard, tijdrovende, maar niet werkende oplossingen beschikbaar. Als er al hulp kwam, want Microsoft bleek heel laks als het gaat om klantenservice.
  Overgestapt op Google Drive, maar dat gaf nog meer problemen. Ook die applicatie knalde er regelmatig uit. Maar op een gegeven moment verwijderde Google Drive zelfs spontaan lokale bestanden.
  3 maal = scheepsrecht. Dus overgestapt op Dropbox. En dat werkt perfect tot nu toe. Snel, stabiel en betrouwbaar.

 8. Probleem met Dropbox:
  Dropbox blokkeert geen bestanden door ze “Alleen lezen” te maken als ze worden geopend wanneer ze al (door jouzelf of door een andere gebruiker) geopend zijn. Resultaat: twee mensen wijzigen tegelijk hetzelfde bestand en uiteindelijk krijg je een gewoon bestand en een “exemplaar met conflict”. Zoek de verschillen…
  Hetzelfde probleem krijg je als één van beiden de door hem of door de ander gewijzigde bestanden nog niet volledig gesynct heeft. Ook daarom zou Dropbox zo’n bestand moeten blokkeren voor wijzigingen tot het weer afgesloten en volledig gesynct is.

  • Klopt, dit is de oplossing die dropbox gevonden heeft. Als je echt samen tegelijkertijd aan een document wilt werken is googledrive een goede optie. Dan kun je letterlijk kijken wat de ander typt.

 9. Google Drive werkt vaak niet correct na de slaapstand van de laptop. Alleen afsluiten en opnieuw opstarten van Drive maakt de sync weer 100%. Ook duurt na opstarten van W10 het syncen veel langer dan bij Dropbox. Vreemd dat zo een groot bedrijf nies in staat is de kwaliteit van de software op het niveau te brengen van Dropbox.

  Dropbox werkt wel altijd, maar biedt veel minder gratis opslag. Ik gebruik beide al meerdere jaren. En het is nog altijd dit verschil.

 10. Ja hoor. De link is niet meer dan een pad-verwijzing naar een map op een cloud-service.
  Het belangrijkste is, dat degene die de link wil openen dit opent op een apparaat waar je het te openen bestandstype op kunt openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *